ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Το υλικό που θα βρείτε στο ιστολόγιο "Νηπιαγωγός για Πάντα" είναι δημιούργημα της εκπαιδευτικού κ. Ειρήνης Ματθαιάκη. Παρέχεται δωρεάν και είναι ελεύθερο προς χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση για εμπορική εκμετάλλευση, η αναδημοσίευση χωρίς παραπομπή στη δημιουργό του και η αντιγραφή του περιεχομένου σε άλλη ιστοσελίδα χωρίς ανάρτηση του σχετικού συνδέσμου (link) του ιστολογίου.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Portfolio (Δ' Μέρος): Μαθηματικά

  Στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Μαθηματικά διακρίνονται 5 άξονες: αριθμοί & πράξεις, χώρος & γεωμετρία, εισαγωγή στην αλγεβρική σκέψη, μετρήσεις και στοχαστικά μαθηματικά. Με γνώμονα τους άξονες αυτούς δημιούργησα τις παρακάτω κλείδες παρατήρησης και τα αντίστοιχα φύλλα αξιολόγησης ως εργαλείο για την παρακολούθηση της μαθησιακής εξέλιξης των παιδιών στον τομέα των Μαθηματικών ώστε να προβούμε στην ανάλογη προσαρμογή του εκπαιδευτικού μας προγράμματος και να ενισχύσουμε τις ήδη υπάρχουσες ικανότητες των παιδιών αλλά και να καλύψουμε τυχόν αδυναμίες τους










Το παραπάνω υλικό θα το βρείτε σε μορφή pdf στον σύνδεσμο
Portfolio (Μαθηματικά)

6 σχόλια:

  1. Πολύτιμη η βοήθεια σου Ειρήνη! Σε ακολουθώ......γιατί το κάνω πρώτη φορά το Portfolio. Σ'ευχαριστώ να είσαι πάντα καλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ πρώτη φορά προσπαθώ να κάνω μια πιο ολοκληρωμένη οργάνωση στο Portfolio. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι για να το κάνεις ολοκληρωμένα χρειάζεσαι πολλές φωτοτυπίες...και σε εποχή οικονομικής δυσχέρειας δεν είναι τόσο εύκολο!

      Διαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΤΑ ΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ; ΕΓΩ ΕΙΔΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΜΕ 25 ΠΑΙΔΙΑ ΖΟΡΙΖΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή κι εγώ προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο για να ελέγχω την πρόοδο των παιδιών, σκέφτηκα ότι με τα ίδια φύλλα αξιολόγησης ανά τρίμηνο μπορείς να κάνεις άμεση σύγκριση.
      Πάντως σε καταλαβαίνω απόλυτα (έχω δουλέψει με 28!!!) και ειλικρινά σε θαυμάζω που κάνεις τόσο αξιόλογη δουλειά με τόσα πολλά παιδιά!!Πάντως για το portfolio η δική μας σύμβουλος μας είπε ότι αφορά μόνο τα νήπια γιατί σίγουρα θέλει πάρα πολύ χρόνο να το εφαρμόσεις σε όλα!

      Διαγραφή